Recept

Varmrökt lax med citron och lakrits

Vitvinssås med lakrits
Lakritsknäckebröd
Fänkålscrudité

till 4 personer

INGREDIENSER
VITVINSSÅS
1 st schalottenlök
2 msk fiskfond
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
½-1 tsk lakritspulver
smör
salt

FÄNKÅLSCRUDITÉ
1 st fänkål
1 kvist dill
champagnevinäger
1,5 dl grädde
salt
färskmalen vitpeppar

PLUS
8 st Deborahs Extraknäck med Ekologisk Lakrits
400 g varmrökt lax med citron och lakrits (Falkeskog)

TILLAGNING
Finhacka löken och fräs i en kastrull med en klick smör. Tillsätt det vita vinet och fiskfond och låt reducera till hälften. Häll i grädde och låt sjuda en stund. Tillsätt lakritspulver. Smaka av med salt.
Hyvla fänkålen tunt, tillsätt dill samt champagnevinäger och rör ihop. Smaka av med salt.
Skär upp den varmrökta laxen och häll över vitvinssåsen. Lägg upp fänkålscruditén och dela ett av bröden i små bitar ovanpå laxen.
Dekorera med resterande knäckebrödet vid sidan av.

Recept utvecklade av Foodlab / Rent a Chef Stockholm, tagit fram under Lakritsfestivalen 2014.

Skärmavbild 2014-04-10 kl. 23.38.11

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s