Varmrökt lax med citron och lakrits
Vitvinssås med lakrits
Lakritsknäckebröd
Fänkålscrudité
till 4 personer
INGREDIENSER
VITVINSSÅS
1 st schalottenlök
2 msk fiskfond
1,5 dl vitt vin
1,5 dl grädde
½-1 tsk lakritspulver
smör
salt
FÄNKÅLSCRUDITÉ
1 st fänkål
1 kvist dill
champagnevinäger
1,5 dl grädde
salt
färskmalen vitpeppar
PLUS
8 st Deborahs Extraknäck med Ekologisk Lakrits
400 g varmrökt lax med citron och lakrits (Falkeskog)
TILLAGNING
Finhacka löken och fräs i en kastrull med en klick smör. Tillsätt det vita vinet och fiskfond och låt reducera till hälften. Häll i grädde och låt sjuda en stund. Tillsätt lakritspulver. Smaka av med salt.
Hyvla fänkålen tunt, tillsätt dill samt champagnevinäger och rör ihop. Smaka av med salt.
Skär upp den varmrökta laxen och häll över vitvinssåsen. Lägg upp fänkålscruditén och dela ett av bröden i små bitar ovanpå laxen.
Dekorera med resterande knäckebrödet vid sidan av.
Recept utvecklade av Foodlab / Rent a Chef Stockholm, tagit fram under Lakritsfestivalen 2014.